Trading Bitcoin Rugi Terus Bitcoin Trading Für Anfänger ...

Pengalaman & Realiti Sebenar Main Forex

Aku nak kongsi realiti sebenar main forex. Boleh ke jadi kaya kalau main forex? Senang ke main forex? Forex ni scam atau benar? Kalau nak tau jawapannya, rajin-rajinkanlah diri untuk baca pengalaman yang aku kongsikan di bawah ni. Kalau korang malas nak baca, boleh skip ke perenggan yang terakhir untuk mengetahui jawapannya.
OK! Ceritanya bermula bila aku decided untuk main forex selepas aku diberhentikan kerja (24 jam notis) oleh syarikat aku. Sebelum diberhentikan kerja, aku ada jugaklah ilmu asas pasal forex trading ni. Sebab tu aku macam confident untuk menganggap yang aku boleh jadikan forex trading sebagai full-time job aku. Tambahan pula dalam account aku masa tu ada dalam ~RM30k duit saving.
So sebagai permulaan, aku decided untuk join satu group Telegram forex signal oleh FxProfitPips. Aku terpengaruh untuk masuk group forex signal tu sebab diorang selalu claimed yang group tu selalu menang trading dengan"95%" winning rate & siap cakap boleh dapat untung USD100 dalam sehari dengan deposit USD10 sahaja sebagai permulaan. Pastu aku register dengan bukak forex account sebanyak USD60 bersamaan ~RM250 (Group Telegram forex signal tu buat duit melalui commission bila kita menang trade sebab kita register di bawah group forex signal tu).
Bila aku start live trading & follow signal group Telegram tu, baru aku tau yang realiti forex ini tidak indah sebenarnya. Nak dipendekkan cerita, group forex signal tu bukannya selalu menang trading pon. Kalau menang pon kadang2 jer. Bila diorang menang trading, punyalah diorang bangga & buat announcement kat group Telegram. Tapi bila diorang kalah dalam trading, krik krik.. Senyap macam tu jer. Apa yang aku boleh conclude kan tentang group forex signal tu (FxProfitPips) adalah winning rate diorang bukannya 95%. Pastu untung USD100 dalam sehari dengan berbekalkan deposit USD10 tu semua propaganda jer lebih.
Account trading aku sebanyak USD60 tu margin call dalam masa 2-3 bulan. Itu pon aku trade guna lot kecik 0.01 untuk setiap trade. Secara kesuluruhan, aku dah spent duit sebanyak RM250 (Bukak account trading) & RM100 (Untuk beli buku2 bacaan tentang forex). So total duit yang aku dah habiskan untuk forex adalah sebanyak RM350 dalam masa 2-3 bulan tu.
Kenapa aku kongsikan pengalaman aku ni semua kepada korang? Sebabnya aku tak nak korang terpedaya dengan fantasi2 yang ditanamkan oleh group2 forex signal kepada orang2 yang tengah terdesak nak membuat duit tambahan. Sebab bila korang follow group forex signal tu, bila korang menang trade, group forex signal tu dapat commission. Tapi bila korang kalah trade, group forex signal tu tak rugi apa2. Korang rasa adil ke macam tu? Aku pon bersyukur sebab aku cuma rugi RM350 sepanjang aku terjebak dengan forex ni. Sebab ada jer ramai orang lain yang dah menghabiskan beribu-ribu ringgit sebab nak mengejar fantasi untuk menjadi kaya dengan bermain forex.
Aku tak nafikan ada orang yang mendapat untung besar dengan trading forex. Tapi orang2 macam tu dah memang pon kaya sebelum ni sebab diorang ada simpanan duit yang banyak atau ada buat bisnes selain trading forex. Jadi bila diorang kalah trade, tak effect diorang pon sebab diorang ada banyak duit backup dari saving atau income2 yang lain. Tapi kalau korang nak main forex dengan hanya berbekalkan duit saving yang sikit seperti contoh RM1000 di dalam account bank, korang sebenarnya melakukan kesilapan yang besar.
Alasan yang selalu diberikan kepada orang2 yang rugi dalam forex adalah ilmu kena cukup, trading forex & main forex adalah 2 perkara yang berbeza, kena pandai buat analisis, bla bla bla and seterusnya. Aku mengaku memang ada betulnya di situ di mana kita kenalah pandai/berilmu dalam membuat sesuatu perkara seperti contoh trading forex atau perkara2 yang lain. Tetapi aku rasa ramai orang jarang bercerita tentang realiti sebenar forex, sebab semuanya lebih suka nak bercerita indah tentang forex. Jadi aku rasa aku macam ada tanggungjawab untuk memberitahu realiti sebenar tentang forex kepada orang2 yang ada plan nak cuba try test forex ni.
Jadi sebagai kesimpulan, boleh ke jadi kaya kalau main forex? Jawapannya boleh, kalau korang ada ilmu yang cukup tentang forex & juga duit simpanan yang banyak giler. Jadi bila korang rugi, korang takkan rasa terkesan daripada kerugian tu. Senang ke main forex? Jawapannya susah, sebab kalau senang takkan ada orang yang miskin di dalam dunia ni sebab semua boleh generate duit melalui forex trading. Forex ni scam atau benar? Ada yang scam & ada yang betul. Aku nak nasihatkan kalau nak follow group forex signal, kena berhati-hati. Sebab kebanyakkan daripada group2 forex signal ni selalu suka heboh kepada satu dunia bila diorang menang trade, tapi bila diorang kalah trade terus diam sejuta bahasa. Dari situ boleh nampaklah diorang tak telus/jujur kepada orang2 yang join group forex signal tu.
Sekian. Terima kasih kepada sesiapa yang membaca post ini sampai habis.
submitted by siber3000 to malaysia [link] [comments]

Robot Trading Forex Terbaik  Cape Trading Rugi Terus ... Kenapa Trading Forex Selalu Rugi MAIN FOREX RUGI 5 MILYAR !! TERUNGKAP : Mengapa Trading Forex Saya Rugi Terus? - YouTube TRADING DI BINARY OPTION MAU PROFIT MALAH RUGI TERUS, INI ... Cara bermain Forex Agar Untung Terus - YouTube KENAPA TRADER RUGI?? - YouTube

Di fase ini pula trader merasa bimbang, apakah trading forex adalah bidangnya? Ataukah dia memang tidak berbakat untuk sukses disini? Sebagian besar trader yang mengalami kerugian terus menerus akan berhenti hanya sampai di fase depresi ini. Ia meninggalkan dunia trading forex dan membagikan kisah kekecewaannya di dunia trading. # Fase 4: Menerima The strategy Trading Bitcoin Rugi Terus Bitcoin Trading Für Anfänger The Coinspondent I've been using is a 120/360 emas (which are 10/30 emas on the hour) on the 5 minute. I wait for price to get around these levels and then form a reversal Trading Bitcoin Rugi Terus Bitcoin Trading Für Anfänger The Coinspondent candlestick. (pin bar ... Saat trading forex rugi terus, apakah Anda merasakan marah? sedih? kecewa? Sulit sekali untuk mengendalikan emosi ketika yang dipertaruhkan adalah uang dalam jumlah besar. Saat rugi mendera, rasanya ingin lekas putus asa. Saat sekali waktu profit, senangnya luar biasa. Perasaan-perasaan itu wajar. Namun, seorang trader forex yang sukses, akan mampu mencegah perasaan-perasaan macam itu untuk ... Trading Forex Rugi Terus - Trading Forex At Night.There is a myth making the rounds in the Forex universe. This rumor that’s whispered and spread from keyboard to keyboard over cyberspace states that in order to take part in trading forex, you must have a broker. TRADING FOREX RUGI TERUS Pemain mana yg tidak kepingin meninggikan untung dlm valuta asing trading? Jawabannya dekat mampu dipastikan: engg... TRADING FOREX RUGI TERUS Trader mana yg nggak hendak menaikkan keuntungan dalam foreign exchange trading? Jawabannya dekat dpt dipastikan: ... Forex online sem depósito Campos dos Goytacazes Friday, 15 June 2018. Trading forex rugi terus ...

[index] [225] [10252] [13498] [19181] [1430] [16457] [13664] [26289] [1133] [3314]

Robot Trading Forex Terbaik Cape Trading Rugi Terus ...

BELAJAR TRADING ONLINE BERSAMA SAYA (DIMANAPUN DAN KAPANPUN ANDA DAPAT BELAJAR LANGSUNG) http://www.kursustrading.com http://www.kursustrading.com Instagram ... Follow Astronacci International on: Website: http://www.astronacci.com Facebook: https://www.facebook.com/astronacci Twitter: https://twitter.com/astronacci ... KOMUNITAS TRADING FOREX AUTOPILOT ROBOTAJA.COM Cape Trading Rugi Terus? Pake Robot Aja Target profit 2%/day Stoploss: 5%/day Konsisten Profit sejak 2018 Join... Video cara bermain forex dengan mudah agar mendapatkan profit yang besar dengan metode tertentu https://youtu.be/BTTyOL7uzz0 Segera buka akun mulai dari 100$ atau virtual akun di : octa.id klik : http://googl.my.id/openocta Bila Anda berpikir bahwa trading forex itu mudah, karena b... Rugi 5 Milyar, Ditinggal Kabur Istri Gara Gara FOREX Ada? Banyak !! Gara gara pemahaman yang salah tentang TRADING FOREX akhirnya bangkrut, kehidupan hancur keluarga berantakan. This video is unavailable. Watch Queue Queue. Watch Queue Queue

http://binary-optiontrade.tabciager.cf